Aantal leden : 1028
2024 - HCM Arnhem

Coaches

Het trainen en coachen van een jeugdteam is een ontzettend leuke uitdaging. Wij zijn erg blij met de vele vrijwilligers die meehelpen onze jeugd de basis van het hockeyen aan te leren. Om de kwaliteit van onze jeugdopleiding hoog te houden zijn wij continu op zoek naar gemotiveerde trainers en coaches.

Een goede hockeycoach levert een positieve bijdrage aan de sportieve en sociale ontwikkeling van de spelers en speelsters in zijn of haar team. Primair is het van belang iedereen een goede en veilige (leer)omgeving te bieden waar iedereen zichzelf mag zijn.

De een is in deze begeleiding van nature wat handiger dan de ander. Maar allemaal staan we met dezelfde intentie op het veld: ervoor zorgen dat iedereen in je team het naar zijn zin heeft, zich veilig voelt en plezier beleeft aan hockey.

Wat verwachten wij van een HCM coach?
Een coach van HCM kenmerkt zich door enthousiasme, positiviteit en een goede pedagogische begeleiding van de spelers en speelsters. Daarnaast verwachten wij van een coach van een prestatieteam een up-to-date kennisniveau van het hockey, een leergierige houding en een opleidingsgerichte denkwijze.

Begeleiding
Om onze coaches zo goed mogelijk te begeleiden bij hun belangrijke taak organiseert HCM regelmatig coachbijeenkomsten. Hierbij staan verschillende onderwerpen centraal en wordt informatie gegeven waar de coach op het veld of in de zaal mee verder kan.

Wanneer er zaken zijn waar een coach hulp bij nodig heeft (denk aan vragen over tactiek, teamproces, ontwikkeling spelers/speelsters) dan kan de coach contact opnemen met de lijncoördinator of één van de prestatiecoördinatoren van zijn of haar lijn.

In de winterstop wordt door de lijn- en prestatiecoördinator (TC) met iedere coach een gesprek gehouden waarin de voortgang van het team en de ontwikkeling van de spelers/speelsters centraal staat. Ook richting het einde van het seizoen zal dit gesprek plaatsvinden.