Aantal leden : 1037
2019 - HCM Arnhem

Arbitrage

Een wedstrijd fluiten is leuker dan je denkt. En helemaal mooi, je helpt de club ermee. Maar we sturen je niet zo maar het veld op. De Arbitragecommissie van HCM helpt je een goede scheidsrechter te worden. 

Geen wedstrijd kan gespeeld worden zonder scheidsrechters. Daarom hebben we de navolgende werkwijze afgesproken:

De arbitragecommissie deelt de scheidsrechters in voor door de KNHB vastgestelde competitiewedstrijden en publiceert de planning zo mogelijk 2 à 3 weken van tevoren. Elk lid in het bezit van een scheidsrechterskaart wordt ca. 6x per jaar opgesteld om te fluiten.

Tweemaal per jaar wordt van de leden een beschikbaarheid/indelingswens gevraagd, waar zoveel mogelijk rekening mee wordt gehouden. Is er geen beschikbaarheid doorgegeven en mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan dien je zelf voor vervanging te zorgen en de mutatie door te geven aan de arbitragecommissie. 

Wanneer een scheidsrechter niet op komt dagen voor een wedstrijd waar hij/zij voor staat opgesteld, wordt zijn/haar naam doorgegeven aan de strafcommissie. Het betreffende lid kan een schorsing en/of een boete worden opgelegd. 

De arbitragecommissie organiseert meerdere cursussen/toelichtingen per jaar. Coaches en ouders (belangstellenden) worden van harte uitgenodigd om aan de toelichtingen op de spelregels deel te nemen. Cursisten die een kaart willen halen krijgen een e-learningaccount van de KNHB om de spelregels te leren.

Met ingang van speeljaar 2018-2019 wordt de B-jeugd verplicht gesteld een scheidsrechterskaart te halen. Aanvullend is het navolgende door het bestuur vastgesteld:

Alle leden vanaf 17 jaar dienen vanaf de herfstvakantie 2018 in het bezit te zijn van een clubscheidsrechterskaart. Nieuwe leden vanaf 17 jaar hebben nog een jaar de tijd om de clubscheidsrechterskaart te halen.

Alle leden vanaf 16 jaar dienen vanaf het seizoen 2019/2020 in het bezit te zijn van een clubscheidsrechterskaart. Nieuwe leden vanaf 16 jaar hebben nog een jaar de tijd om de scheidsrechterskaart te halen.

Wordt aan deze criteria niet voldaan, dan vervalt de speelgerechtigdheid aan competitiewedstrijden.

Wil je meer weten over de afspraken die we bij HCM hebben gemaakt over je rechten en plichten? Bekijk dan het Arbitrageplan als PDF. Met vragen over fluiten kun je ook altijd een mailtje sturen naar [email protected]