Aantal leden : 1023
2020 - HCM Arnhem

Veteranen B - Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HC: 1 - 0

Gespeeld op: 29-9-2019

SPROOKJES BESTAAN

Hadden we al verteld dat onze aanvoerder Frank in Cambodja zit? We hebben meer contact met hem nu, dan in de tijd dat ie nog gewoon in Arnhem woonde. De hele dag krijgen we tempels, marktstalletjes en tuktuk-ritjes doorgestuurd via de VET B app. Ook omdat het deze week Pchum Ben is. Een soort Kerstmis, maar dan zonder sneeuw, boom, kransjes of Jezus. En omdat hij de beheerder van die groep is, kunnen we hem er ook niet uitgooien. Nee hoor, dat meen ik niet. Het is leuk om te zien hoe hij zijn dagen vult. In Phnom Pen of all places. Alsof Arnhem-Zuid niet leuk genoeg is. 

Hoe dan ook. Terwijl Frank in het zwembad lag, op het dak van een wolkenkrabber, traden wij aan in de apocalyptische regen van zondag  29 september 2019. De dag dat HCM en ere-VET B-lid John S. helemaal in Mexicaanse sferen waren. Nou ja… op het weer na dan. We hadden een vroegertje vandaag. 10.30 uur tegen Upward C. Zou dit dan onze eerste winstpartij van het nieuwe seizoen worden? Het zou wel eens tijd worden. En de sterren stonden goed. Driekwart van onze vaste verdediging was niet aanwezig. Terwijl we in de voorhoede alle bigshots weer konden opstellen. Garantie voor succes toch? Echt wel. Dat dachten wij wel ja. 

Upward thuis is altijd leuk. Omdat we dan heel erg ons best doen boos tegen elkaar te doen, terwijl het allemaal helemaal nergens over gaat. We kennen elkaar inmiddels aardig goed. En vinden elkaar stiekem best leuk. Maar eenmaal op het veld sluipt er een soort van animositeit in beide teams, die het er uiteindelijk allemaal niet leuker op maakt. Zeuren, zeiken, zuigen… waarom ook alweer? Laten we gewoon onze sticks laten spreken. En die boodschap neemt Paul jr. altijd heel serieus. Knal die bal maar de cirkel in en hij zet 9 van de 10 keer zijn haak tegen zo’n bal. Zo ook vandaag, aldus de 1-0 voorsprong optekenend. 

En daarna? Niks, nada, noppes. We stonden gewoon goed. Gaven geen kansen weg en hadden geluk met onze scheidsrechters die ons voor 100 euro de man in de wedstrijd hielden. Oh nee, dat is niet zo, al dachten ze daar bij Upward wellicht anders over. We hielden de boel gewoon lekker dicht, ook met dank aan de broertjes Kuindersma: gelegenheidskeeper Joentje en newbee Loek 2.0. Niks op af te dingen, drie punten in de knip. De weg omhoog gloort!

En toen begon het Mexicaanse feest. Denken we. Want liedjes van P!nk en Justin Bieber zijn volgens ons helemaal niet Mexicaans. Maar grote kans dat het later op de dag nog wel Zuid-Amerikaans gezellig werd. Toen waren wij al weg. Trots op huis aan op onze stalen rossen. Fraai uitgedost met dank aan onze nieuwe regenpaksponsor: De Efteling. Had ik al eens verteld dat mijn moeder de kleindochter van Anton Pieck is? Nee? Dan zal ik jullie volgende week weer een sprookje vertellen om je vingers bij af te likken. 

Tot volgende week

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Flevoland HA
AHC Velp HD
MHC De Mezen HB
M.H.C. Oosterbeek HB
HCOB - Hockeyclub Overbetuwe HA
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HD
MHC EDE HA
WMHC HB