Aantal leden : 1021
2020 - HCM Arnhem

Veteranen B - AHC Velp HD: 1 - 4

Gespeeld op: 15-9-2019

HET ALLERBELANGRIJKSTE IS TE ONTDEKKEN WAT HET ALLERBELANGRIJKSTE IS

Wedstrijddag nummer 2. Na de eerste verliespartij van een week geleden waren we er vandaag uiteraard enorm op gebrand om… ach nee joh, zo zijn wij helemaal niet. Natuurlijk, we willen graag winnen. Maar als dat niet lukt, is het ook goed hoor. Want is meedoen niet veel belangrijker dan winnen? Pierre de Coubertin (wie?) zei dat ooit. Al was de originele quote als volgt: “Het belangrijke in het leven is niet de triomf, maar de strijd, het essentiële is niet om te hebben gewonnen, maar om goed te hebben gestreden.”

Misschien is het nu al een mooi moment in dit verslag om even een korte rustpauze in te lassen. Zodat jij, lieve lezer, deze mooie worden even heel goed tot je door kunt laten dringen. Jij, HCM’er, amateursporter, trainer of coach bij dat gezellige Zuid-Arnhemse clubje. Hockey je om te winnen, koste wat kost, of geniet je van het spel, de teamgeest, je vrienden en vriendinnen, het samen de schouders eronder? Zeg het maar! Bij VET B weten we het antwoord al lang. 

Terug naar wedstrijd 2 van dit seizoen. Bij VET B kennen we inmiddels onze beperkingen en die stapelen zich meer en meer op. We zijn een echt ouwe-mannen-biljartclubje aan het worden. Steeds trager, steeds vaker geblesseerd, steeds vaker niet thuis gevend. En als je dan moet aantreden tegen Arnhem Heren D, met jongens die gemiddeld 15 jaar jonger zijn dan wij, dan weet je het wel. Dat wordt weer een kansloos potje. Maar liggen we daar wakker van? Nee, niet echt. 

Terwijl wij nog lekker in het zonnetje aan koffiedrinken waren, liepen de mannen van Arnhem al warm op het veld en legden ze vernuftige oefenvormen op de mat. Wij keken er eens minzaam naar en kletsten vervolgens lekker verder. Pas een kwartiertje voor de afslag druppelden we langzaam richting Veld 2, huppelden een half rondje en knuppelden wat ballen over het hek. Wij waren er weer helemaal klaar voor. Zoals elke zondag. Tot op het bot gemotiveerd, als het ware. Maar vooral blij weer lekker een beetje te mogen ballen. Op onze leeftijd best een voorrecht. 

En toen gingen we los. Terwijl de drie bankzitters nog gezellig aan het beppen waren met het massaal toegestroomde publiek, liepen de mannen van Arnhem al weer terug naar de middenstip. Die hadden binnen 9 seconden de 0-1 in het net gewerkt. Die hadden we dus even gemist vanaf de zijlijn. En volgens mij de 11 mannen op het veld ook. 

En het werd er niet beter op. Na het eerste kwart keken we tegen een uitzichtloze 0-3 achterstand aan. Dit Arnhem was echt een maatje te groot. Tegenhouden was het enige wat we konden en daar zijn we best goed in. De twee kwarten die volgden hielden we de nul. En in het vierde kwart legde @ er eentje prachtig voor ons in, met dank aan heerlijk voorbereidend werk van Bernard. Dat Arnhem vlak voor het eindsignaal nog een keer moest scoren namen we maar voor lief.  1-4, het is wat het is. 

We hadden gestreden voor wat we waard waren en daarmee gingen we door tijdens de eerste Zuupersunday van dit seizoen. Wat genieten we bij VET toch altijd van die derde helft. En ook tijdens de gezellige nazit is meedoen het allerbelangrijkste. “Balen jullie niet, dat je verloren hebt?”, werd ons door een aantal jeugdige clubgenootjes gevraagd. Wij glimlachten alleen maar. “Wacht maar puppy’s, ooit zullen jullie begrijpen dat het allerbelangrijkste in het leven is te ontdekken wat het allerbelangrijkste is.”

Tot volgende week!

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Flevoland HA
MHC De Mezen HB
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HC
M.H.C. Oosterbeek HB
HCOB - Hockeyclub Overbetuwe HA
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HD
MHC EDE HA
WMHC HB