Aantal leden : 1021
2020 - HCM Arnhem

Flevoland HA - Veteranen B: 2 - 1

Gespeeld op: 8-9-2019

HEIMWEE IS A BITCH

“Lieve mannen, we zijn bij elkaar gekomen om afscheid te nemen van onze aanvoerder Frank”, zo begon ik op vrijdagavond een korte speech in de fantastisch gepimpte achtertuin van trainert Paul sr. Het werd een gezellig avondje bijbieren, terugblikken en vooruit kijken. En en passant won Oranje ook nog van die Mannschaft. Dat pikten we mooi nog maar even mee.

Maar terug naar Frank. En zijn afscheid. Frank is niet dood. Bij lange na niet, maar Frank gaat een aantal maanden naar Cambodja om daar op zoek te gaan naar meer zingeving in zijn leven. Hij gaat jonge kansarme Cambodjanen klaarstomen voor een baan in de digitale wereld. Hij kan dat. Want als er iemand anderen kan motiveren, dan is hij het wel. Succes man. En tot gauw. 

We hadden trouwens een mooi survival pakket voor Frankie samengesteld inclusief een heel slechte Spotify playlist. Bart de W. kreeg een fijne fles Ammehoela likeur uit Zuid-Afrika, de prijs voor de beste verdediger van vorig seizoen, en Paul sr. liep opeens met een Paro bier t-shirtje aan. Er werden dus nogal wat cadeautjes uitgedeeld die avond, al is het grootste cadeau natuurlijk nog steeds de diepe liefde die we voor elkaar voelen als we bij elkaar zijn. Al weer een jaar of 5 duurt deze idylle. We krijgen er maar geen genoeg van.

Maar goed, Frank gaat dus weg. En natuurlijk laat hij een enorm gat achter bij VET B. Dat weten we nu al. Maar gelukkig zijn er twee nieuwe mannen in die gapende wond gesprongen: Ronald R. en Loek 2.0. En die stonden meteen al aan de aftrap deze zondag tijdens onze eerste wedstrijd van het seizoen tegen Flevoland HA. MHC Flevoland heeft als thuisbasis trouwens het gezellige forensenstadje Dronten gekozen. Dat ze ooit die Zuiderzee drooglegden, kan ik ergens nog wel begrijpen. Maar dat er vervolgens ook echt mensen op die kleivlakte gingen wonen verbaast me nog steeds. Niet dat Arnhem-Zuid nou zo geweldig is, maar Dronten?

Hoe dan ook: we mochten weer de wei in en man oh man, wat boften we met het weer. Het was zo’n heerlijke nazomerse zondag, met diepblauwe luchten waarin schapenwolkjes lui langsdreven terwijl een paar honderd meter lager de laatste wespen van het jaar hun best deden nog wat levens te verwoesten. Want je wist het misschien niet, maar bij VET B zijn we allemaal allergisch voor schaal- en schelpdieren, noten en wespensteken. Maar dit is eigenlijk zinloze informatie, want niemand werd deze heerlijke zondagochtend gestoken door een schaal- of schelpdier, noot of wesp. Maar toch…

De wedstrijd dan maar? Tja. We deden heel erg ons best. Echt wel. En we kregen onze kansjes. En Paul jr. was weer ouderwets geniaal met een fenomenale backhand gelijkmaker. Even later had ie ook nog de 1-2 voorsprong op de stick, maar die poging werd met de hand gekeerd door een speler van FC Dronten. En dus mocht hij zelf aanleggen voor de strafbal. Uiteindelijk verloren we deze seizoensouverture met 2-1, dus snap je ongeveer wel hoe het met die uitgelezen kans afliep. 

En toen mochten we weer naar huis. Begeleid door Flitsmeister legden we de 107 km in iets minder dan 17 minuten af. En zo waren we mooi op tijd thuis om de wedstrijd nog eens uitgebreid na te beschouwen met het thuisfront. En dat is ook wel nodig. Want als je het moet hebben van dit soort verslagen, dan weet je nog niks.

We vinden het in ieder geval fijn dat we weer thuis zijn, en we vinden het jammer dat Frank weggaat. Maar wij hebben een donkerbruin vermoeden dat we hem gauw weer terug zien. Niet over drie maanden, maar waarschijnlijk al over een weekje of drie. Heimwee is a bitch Frank!

Tot volgende week.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
AHC Velp HD
MHC De Mezen HB
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HC
M.H.C. Oosterbeek HB
HCOB - Hockeyclub Overbetuwe HA
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HD
MHC EDE HA
WMHC HB