Aantal leden : 1085
2024 - HCM Arnhem
19 Sep Be

Hockey in Malburgen: start satellietclub HCM/Hockey Foundation

Hockeyclub HCM Arnhem, Hockey Foundation en Sportbedrijf Arnhem slaan de handen ineen voor Malburgen. De Hockey Foundation is een initiatief van KNHB en Rabobank. Samen hebben deze organisaties als doel om 10.000 Nederlandse kinderen te laten sporten in wijken waar sporten niet vanzelfsprekend is. In Arnhem betreft het de wijk Malburgen, een aandachtswijk die valt binnen de Nationaal Programma Arnhem-Oost.

Sporten is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Jaarlijks zijn in Nederland vele kinderen die om financiële redenen niet sporten. Ook in Arnhem. Hier moet verandering in komen vinden de partners. Samen starten ze een satellietclub van hockeyclub HCM voor de kinderen in de wijk Malburgen.

Op het Cruyff Court van Sportpark De Bakenhof startte gisteren de eerste training voor kinderen uit de wijk. Het doel is om kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met hockey. Dat gebeurt in eerste plaats via hun eigen basisschool. Via de naschoolse activiteiten en de buurtsportvereniging kunnen ze blijven hockeyen op school en worden ze voorbereid op de volgende stap. Wie meer wil halen uit het verenigingsleven, kan na een paar proeflessen trainingslid of wedstrijdlid worden bij HCM Arnhem op satellietlocatie De Bakenhof. De club maakt sporten mogelijk door trainingen en wedstrijden daar te verzorgen met steun van Hockey Foundation en sportparkprofessionals van het Sportbedrijf Arnhem.

De keuze van de Hockey Foundation is bewust, aangezien Malburgen een van de aandachtwijken in Nederland is. De keuze voor Malburgen is voor HCM zeker niet bijzonder. De wortels van HCM liggen in Malburgen. HCM (vroeger: Hockey Club Malburgen) is bijna 50 jaar geleden gestart als vereniging voor wat toen nog ‘Groot Malburgen’ heette, de zuidelijke uitbreiding van Arnhem. Het is hun missie om kinderen en volwassenen de mogelijkheid te bieden om te hockeyen. Bij deze open en gezellige familieclub aan de Drielse Dijk wordt al generaties lang gehockeyd.

Gabrielle van Doorn, manager Hockey Foundation: "HCM Arnhem is de eerste reguliere club die een Hockey Foundation initiatief in de lage inkomenswijk als officiële satellietclub omarmt. We zijn hier heel blij mee, omdat het past binnen onze nieuwe koers en HCM vanuit haar DNA wil bijdragen aan het verhogen van ontwikkelkansen van kinderen in deze kwetsbare wijk. We kijken uit naar deze prachtige pilot!”. Alwin Nieuwenstein, voorzitter van de hockeyclub, vult aan: "Het is prachtig dat we als partners hockey dichter bij deze kinderen brengen. Dit initiatief past in wat we als hockeyclub zijn: een open club met hockey voor iedereen.”

Nieuws afbeelding