Aantal leden : 1023
2024 - HCM Arnhem
28 Feb Da

Verslag van het trainingsweekend van Dames 1

Na in de zomer een trainingsweekend te hebben gehad in Zeeland, gingen we vrijdag op pad naar een locatie dichter bij huis. We vertrokken op vrijdag rond een uurtje of zeven richting Doorwerth, waar we een nachtje gingen slapen in het Stay-okay hotel. Nadat we eenmaal aangekomen waren, gewacht hadden tot Inez en Linda ons bij ons hadden gevoegd, was het tijd voor schaatsen kijken, snowboarden kijken en een spelletje hier en daar.

Het werd een hele gezellige avond met veel hilarische momenten en het was dan ook geen 11uur toen de bar ging sluiten…

’s Ochtends was het toch weer zaak om om negen uur (fris en fruitig) aan het ontbijt te zitten. De meeste hebben dit dan ook gered. Na het ontbijt begon onze Frank-teamsessie. Hij vertelde ons, hoe het eigenlijk werkt met de taken die je had in het veld en wat ons hier allemaal van af kon leiden. Na een korte pauze en een lekkere wandeling was het zaak om deze afleiders goed uit te spitten en onze conclusies daarover te trekken. Zo kan bijvoorbeeld de scheids een afleider te zijn, maar ook je eigen teamspeelsters, materiaal etc. Allemaal dingen die je niet in de hand hebt en je zelf niet kunt veranderen. Daarom kun je je beter focussen op dingen die je wel zelf in de hand hebt. Je eigen taken dus.

Na deze inspirerende woorden gingen we op weg naar de Vijverberg school in Arnhem. Via connecties van Arda, bedankt!, konden we hier samen aan de slag om te koken, onze hobbykok moest namelijk wel zijn kunsten aan ons laten zien. Met de voorhoede voor het voorgerecht, het middenveld voor het hoofdgerecht en de achterhoede voor het toetje gingen we vol goede moed aan de slag. Er werd gezwoegd in de keuken om een lekker maal klaar te maken. Dit zwoegen resulteerde in een heerlijk voorgerecht met kalfsmuis, een hoofdgerecht met lamsrack en zelfgemaakte pasta en een heerlijk bavarois toetje met kletskoppen. Heren 1, we hebben de recepten. Voor als jullie voor ons moeten koken..

Zondag was het dan tijd om te gaan hockeyen. Er stond een vierluik op het programma tegen Westerduiven, dames 2 en Vlissingen. Drie ploegen waar voor ons allemaal kansen lagen om het spel te maken en ons dus niet aan te passen aan de tegenstander.

De eerste wedstrijd was die tegen Westerduiven. We begonnen sterk en kregen een strafbal. Marlou legde deze er heel netjes in. Daarna kwam Westerduiven op 1-1. En gingen we weer verder. Later scoorde Nina nog twee goals, één na een prachtige dol-actie, en de tweede met een snoeiharde backhand. De eindstand was dan ook bepaald op 3-1 in ons voordeel!!
De tweede wedstrijd volgde meteen daarna tegen Vlissingen. We begonnen niet zoals we geëindigd waren tegen Westerduiven, en hier baalden we dan ook flink van. De tweede helft pakten we het daarentegen weer heel goed op en lieten zien dat we het spel konden maken, en konden winnen!
Na een prachtige paas van Nina op Marlou, die hartstikke vrij stond in de cirkel, kon Marlou met een keihard schot scoren en werd de eindstand bepaald op 1-0.

Daarna volgde een heerlijke lunch verzorgd door Arda en Lenie! Heerlijke soep, broodjes en een lekker glaasje drinken erbij. Top verzorgd dames, onze complimenten!!!!

Om 2uur volgde dan de laatste wedstrijd: HCM D1 – HCM D2. Natuurlijk waren beide teams erop gebrand te winnen. We begonnen goed en kwamen voor op 1-0. We waren erg enthousiast en stonden op een gegeven moment zelfs met zijn allen in de 23 meter van D2. Dit overenthousiasme werd duidelijk en we gingen de bal dan ook weer verleggen en meer rust pakken. In de tweede helft hebben Milou en Benthe nog gescoord, prima meiden! De eindstand was bepaald op 3-1.

Deze dag hadden we dus goed afgesloten, 3x winst! 
 Volgende week is de 1e wedstrijd van de competitie weer. We verwachten Bully om 12:45 thuis en hopen dat jullie ons aan komen moedigen! Het was top om in de 1e helft van het seizoen zoveel mensen aan de lijn te hebben, en we hopen dat jullie dat deze helft weer komen doen! Het helpt ons in ieder geval enorm!

Tot zondag!
groetjes Dames 1!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Agenda

24-7 HCM Zomerinstuif

Agenda

24-7 HCM Zomerinstuif