Aantal leden : 1023
2024 - HCM Arnhem
13 Dec We

4 punten in de zaal voor Dames 1

Na vorige week de laatste wedstrijd buiten te hebben gespeeld was het deze week alweer tijd om de zaal in te gaan. Nu zult u wel denken: waarom een verslag over zaalhockey? Dat is toch helemaal niet gebruikelijk? Maar wij als Dames 1 vinden het leuk om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, ook tijdens de winterstop.  Niet met alle meiden, maar wel met een groot gedeelte gaan we de zaal in dit jaar. Het team bestaat uit onze superinvalkeep Brigitte, Yvonne, Jamy, Tessa, Mieke, Enya, Lauren, Nicole, Lynn, Kim, Marith en Bente en Mila uit de A1 komen ons versterken.  Vandaag vertrokken we rond een uurtje of 2 naar Zutphen, waar we onze eerste twee wedstrijden zouden spelen tegen Dieren, en u raad het al: Zutphen. We hadden afgesproken om lekker te gaan hockeyen, maar natuurlijk wel met het doel om te winnen.

De eerste wedstrijd tegen Dieren begonnen we wel goed, maar het bleef veel aftasten. We moesten elkaar even vinden, maar dat ging steeds beter. We waren wel heel fel in de duels, wat zich uitbetaalde in een 1-0 door onze Nicole! In de eerste helft kwam Dieren nog wel terug tot 1-1.

In de tweede helft zetten we de goede lijn voort. In plaats van het aftasten konden we elkaar nu al een stuk beter vinden en er werd goed samen gespeeld. Dit resulteerde in een verdiende overwinning door de 2-1 van Mila, wat een debuut!!!

Wow, dat voelde goed! De eerste drie punten waren binnen, dan wel in de zaal, maar drie punten zijn drie punten! We besloten om in de tweede wedstrijd tegen Zutphen door te gaan waar we mee bezig waren en team 1 ging het veld weer in met maar 1 doel: WINNEN!De eerste helft hadden we wat opstartprobleempjes en daar wist Zutphen helaas goed gebruik van te maken. Voor we het wisten stond de teller op 2-0, alleen dan aan de verkeerde kant. Maar, hier namen wij natuurlijk geen genoegen mee! Nadat Benthe twee minuten het veld moest verlaten wegens een grote mond (yeah right), maakte ze de 2-1. Een keihard schot maar een flinke vleug agressie, heerlijk! Ook de 2-2 liet niet lang op zich wachten. Jamy benutte een strafcorner: 2-2. Daarna ging Zutphen met een ‘beetje’ hulp van de scheidsrechters weer verder. Uiteindelijk stond het 4-2. Maar wat ons eerst lukte, kunnen we nu vast nog een keer! Na een prachtige combinatie maakte Yvonne de 4-3. Met nog een paar minuten te spelen werd Brigitte gewisseld en kwam Jamy erin als vliegende keep. Zutphen wist hier even niet mee om te gaan en Mila maakte het weer af: 4-4. Brigitte mocht snel weer terug in haar hok en 4-4 is de eindstand gebleven. 4 punten in de zaal zijn binnen, wij zijn tevreden! Volgende week zondag mogen we weer in Bemmel! Wij houden jullie op de hoogte!!

Groetjes, Dames 1.

Reacties

Frank Rikken

13-12-2009 @ 22:21:48 |Jaaaaaa, Superdepuper Dames. Ik zeg: Gas op de plank en klaarstomen voor de tweede helft van het seizoen!

Reageer op het nieuws

Agenda

24-7 HCM Zomerinstuif

Agenda

24-7 HCM Zomerinstuif