Aantal leden : 1023
2020 - HCM Arnhem

WMHC HB - Veteranen B: 1 - 0

Gespeeld op: 17-11-2019

DE B IS VAN…

Waar die B voor staat in VET B? Daar verschillen de meningen nogal over. De een denkt dat het voor Bitterballen staat, de ander voor Blaadje Bier, weer een ander denkt dat die B staat voor Betwetertjes. Het zou allemaal maar zo kunnen. Maar de laatste weken staat die B vooral voor Blessures, Blunders, Balen, Betreuren, Berouwen en Berusten. Want hoe leuk we ook aan het Ballen zijn, het lijkt alsof we niet meer mógen winnen. Zo ook vandaag weer. Dat spelen in die eerste klasse wordt ondertussen toch wel een Beetje Blehhhhh. 

Maar laten we eerst even teruggaan naar de start van deze verrassend zonnige en zelfs warme zondag. Klokslag 9.15 uur zaten wij weer aan de kilometerslange ontbijtdis van de familie Koster in Huissen. Dit jaarlijkse vreetfestijn is inmiddels een niet meer weg te denken hoogtepuntje geworden op de toch al goed gevulde agenda van VET B. Als notoire niet-ontbijter bereid ik me altijd zeer goed voor op deze ochtend in november. Ik vast drie weken lang om op de dag zelf flink te kunnen innemen. Het is echt zo geweldig wat Manny en zijn lieve Calinda op tafel weten te toveren. De foto’s spreken voor zich denk ik. Dit is Buitencategorie ontBijten. Dank Kostertjes; jullie zijn de Bovenste Besten!

Jammer eigenlijk, dat je na zo’n overheerlijke en ook gezellige ontbijtsessie nog moet hockeyen. Helemaal als dat in Wageningen is. Leuke club hoor, maar ik denk dat het gros liever huiswaarts was gekeerd om moeder de vrouw even de foto’s van het VET B ontbijt te laten zien. “Kijk lief: zo kan ontbijt ook”. Maar goed, dat was even een vrouwonvriendelijk mislukt grapje tussendoor. We gingen hockeyen en daarover moet een verslag nartuurlijk primair gaan. 

We mochten dus tegen Wageningen B. Aardige gasten, aardige hockeyers ook, maar niet zo goed als hun derde plek op de ranglijst deed vermoeden. Sterker nog, wij waren gewoon veel beter. Maar eerst moest er nog even een wissel geregeld worden, want we stonden maar met 11 man aan de afslag. Het spreekt voor zich dat dat een wissel met een B moest worden. Twee B’s zelfs: Bouwe B. Een HCM-coryfee uit lang vervlogen tijden. Een man die in zijn tijd nog met stalen sticks en stalen scheenbeschermers speelde. We vonden het dan ook niet zo vreemd dat hij het geleende hout van een verder niet bij naam te noemen Pakistaanse hokkiestokkenleverancier met 1 mep naar de eeuwige jachtvelden stuurde. Vroeger werd er duidelijk harder geslagen dan tegenwoordig. BAM, dus. En ja, ook dat is een woord met een B.

De wedstrijd dan maar, in een notendoipje. We waren goed, beter, best, maar kregen de knikker niet achter de doelman van de tegenstander. En zoals altijd in slechte B-films kregen we er in het vierde kwart eentje tegen. En dat, terwijl onze stand-in goalie Roy de sterren van de hemel stond te keepen. Dan is het altijd zuur als je er in een onbewaakt ogenblik eentje door moeten laten door een dekkingsfoutje achterin. Maar goed. Verliezen is net als winnen altijd een teamprestatie. En in verliezen zijn we als team steeds beter aan het worden. Al kunnen we ook heel goed gelijkspelen. 

De nazit in het Wageningse clubhuis was kort maar hevig. Terwijl we het best gezellig hadden met onze tegenstander ontspoorde een dispuut tussen schrijver dezes en onze nieuwe aanwinst Ronald R. in het elkaar zinloos bekogelen met halfgare Kwekkeboom ballen. Logisch dat we er meteen door de beveiliging uitgezet werden. Eenmaal thuis in Arnhem legden we het gelukkig weer snel bij met een balletje van onze eigen John en zagen we Heren 1 mooi winnen. Zij wel. 

En toen we eenmaal weer thuis aan de piepers zaten, kwam er nog een appje van onze verloren zoon uit Cambodja langs: Frank in zijn Bijna Blootje in een BubbelBad met Bier. En nu zijn wij heel benieuwd wie dit zinnenprikkelende, licht homo-erotisch aandoende plaatje heeft geschoten. Daarover volgende week misschien meer? Waarschijnlijk niet.

Tot volgende week.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Flevoland HA
AHC Velp HD
MHC De Mezen HB
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HC
M.H.C. Oosterbeek HB
HCOB - Hockeyclub Overbetuwe HA
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HD
MHC EDE HA