Aantal leden : 1023
2020 - HCM Arnhem

Veteranen B - MHC EDE HA: 1 - 1

Gespeeld op: 10-11-2019

GELUKKIG IS HOCKEY GEEN JURYSPORT

Afgelopen week was het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Dit memorabele weetje peperde Peter Bijmholt van Ede Heeren A me vandaag na onze wedstrijd nog maar eens even in. Hij vergeleek HCM Vet B met de muur der muren. Ooit ongenaakbaar, heden ten dage een stuk minder robuust. Hij zag ons langzaam afbrokkelen, ontwaarde bressen in de vesting. Ik zag hem al denken: ‘over een paar maanden pakken we HCM op eigen veld.’ Het zou maar zo kunnen Peter, maar vandaag dus niet!

We speelden vandaag dus thuis tegen de Heeren van Ede A. We trekken al jaren vriendschappelijk met elkaar op. En kunnen het over het algemeen best aardig met elkaar vinden. Ik heb in ieder geval een hoge pet van ze op. Maar ik was waarschijnlijk ook een NSB’er geweest in 40-45. Maar dit even als zinloos wetenswaardigheidje tussendoor.

Hoe dan ook, Ede kwam op bezoek om de eerste winstpartij tegen ons in 5 jaar over de streep te trekken. Kansloos natuurlijk. Want als wij het hockeyend niet kunnen winnen, dan gaan we douwen, trekken, zieken en zuigen. En als je tegenstander daarin meegaat, dan speel je dus gewoon 1-1. Geen winnaar dus, ook geen morele. Gewoon 1-1. Het is wat het is.

Maar toch hè, wat is er met ons aan de hand dat we ons zo laten gaan de laatste tijd? Vorige week was rood, vandaag weer twee keer geel. En dan worden we potdomme gewoon gefloten door twee van onze eigen Vet A’ers. Dat zijn onze vrienden jongens. Die menen het goed met ons. Hebben het beste met ons voor. En ja, ook zij zien wel eens wat over het hoofd. Het zal je zelf ook weleens gebeuren als je staat te fluiten. Frustrerend is het wel, maar het is part of the game.

Laten we vooral de hand in eigen boezem steken. Want eigenlijk hadden we alles mee vandaag. Het was topweer, iedereen was flink afgetraind, er werd niet geflauwekuld voorafgaand aan de wedstrijd en we gaven meteen lekker gas dat eerste kwart. Of was dat in het tweede kwart? Nou ja, dat doet er ook niet toe. We waren lekker aan het ballen, al ging er ook best wel heel veel niet zo goed. Een aantal Vet B’ers had de Europese wedstrijden van Ajax/Feyenoord/PSV nog in de benen, leek het wel. We raakten ze meer met de voeten dan met de stick. Maar dat mocht de pret niet drukken hoor. Want Paul jr. onttrekt zich meestal op eigen houtje aan al die misère en prikte er ook vandaag gewoon weer eentje met de backhand in.

En toen was het dus 1-0. En dat bleef het een tijdje. En toen werd het 1-1. En dat bleef het ook een tijdje. Ongeveer tot en met de laatste minuut. En toen gingen we maar weer bier drinken en de wedstrijd nabeschouwen. De Heeren van Ede vonden ons vandaag niet echt cool, geloof ik. Maar ik heb echt mijn best gedaan om ons weer nader tot elkaar te brengen. Of dat gelukt is? Geen flauw idee. Al doet het verslag van Ede vermoeden dat de 'ruzie' nog niet helemaal bijgelegd is.

En toen, op weg naar huis, kreeg ik potdomme toch weer een heldere ingeving: beide teams mogen blij zijn dat hockey geen jurysport is. Want al met al klooien we natuurlijk maar wat aan met z’n allen.

Tot volgende week!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Flevoland HA
AHC Velp HD
MHC De Mezen HB
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HC
M.H.C. Oosterbeek HB
HCOB - Hockeyclub Overbetuwe HA
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HD
WMHC HB