Aantal leden : 1023
2020 - HCM Arnhem

Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HD - Veteranen B: 0 - 0

Gespeeld op: 3-11-2019

VANDAAG IS ROOD

Het duurde even, maar vandaag dan toch het verslag van afgelopen zondag. We speelden uit tegen Upward HD (of C, dat weet ik even niet meer). En jongens, wat was het weer een feestje op mijn ouwe cluppie. Broodjes warm vlees na de wedstrijd, pullen bier, aardige mensen, lekker sfeertje, topscheidsrechters, geen spatje regen… een ouderwets heerlijke hockeyzondag dus.

Maar waarom dan die vreemde titel boven dit verslag? Dat komt eigenlijk door een chanson dat ik hoorde op weg naar sportpark de Bakenberg. Van de beroemde Nederlandse zanger Marco B. U weet wel, de man die zijn liedjes laat schrijven door ene John Ewbank. Een gladde glipper met wuivende manen, die van zijn songteksten onbegrijpelijke zoekplaatjes weet te maken die desondanks luidkeels worden meegezongen tijdens grote stadionconcerten. 

Leest u even mee…

Vandaag is rood de kleur van jouw lippen

Vandaag is rood wat rood hoort te zijn

Vandaag is rood van rood wit blauw

Van heel mijn hart voor jou

Schreeuw van de roodbedekte daken dat ik van je hou

Vandaag is rood gewoon weer liefde tussen jou en mij

Schiet mij maar lek. Ik snap er geen bal van. Maar het rijmt, dus dan zal het wel goed zijn. Blauw, jou, hou, trouw, gauw, flauw… prachtig vind ik het. Al ken ik iemand in mijn team die niet zo gecharmeerd zal zijn van de titel van dit gevoelige deuntje. Ik zal geen namen noemen, maar de persoon in kwestie was ooit HCM‘er van het jaar, trainer van de Trimmers, coach van verschillende teams en sinds kort stand-in aanvoerder van ons Vet B. 

Een man met een visie. Met kennis, ervaring en een enorme drive. Maar vooral iemand die ons voor de start van elke wedstrijd nog even bij elkaar roept voor een peptalk waar we met gemak vier kwarten op kunnen teren. Gevleugelde zinnen van hem zijn onder meer: “speel je eigen spel, zet meteen hoog druk en… niet zeiken tegen de scheidsrechters, mannen!”

Al die wijze raad gaat erbij ons natuurlijk in als zoete koek. Als hij het zegt, dan is het gewoon zo. En dus doen we iedere zondag weer precies wat hij ons inpepert. Wij wel. Maar hijzelf ook? Het antwoord op die vraag na afloop van de wedstrijd? 

Vandaag was rood… maar gelukkig werd de kaart geseponeerd. En verder bleef het bij 0-0.

Tot volgende week. 

 

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Flevoland HA
AHC Velp HD
MHC De Mezen HB
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HC
M.H.C. Oosterbeek HB
HCOB - Hockeyclub Overbetuwe HA
MHC EDE HA
WMHC HB