Aantal leden : 1023
2020 - HCM Arnhem

M.H.C. Oosterbeek HB - Veteranen B: 2 - 2

Gespeeld op: 6-10-2019

OBSTAKELS ZÍJN HET PAD

Weet je nog? Vroeger? Als je ergens lichamelijk last van had, dan ging je naar de huisarts. Die keek dan heel geïnteresseerd, luisterde naar je longen, hamerde op je knie, nam je bloeddruk op om tot de slotsom te komen dat ie het ook niet wist. Je werd dan doorverwezen naar een specialist die het ook niet wist. En zo kwam je bij de fysiotherapeut terecht. Nou vind ik dat een zeer eerzaam en belangwekkend beroep. Maar laat ik je vertellen dat een fysiotherapeut het in de regel ook niet weet. Maar hij kent wel heel veel oefeningen, die je dan thuis moet gaan doen. En die doe je dan natuurlijk niet. Want je hebt wel wat beters te doen. En als je dan een week later weer bij de fysio komt, jok je dat het al een stuk beter met je gaat en zo ga je 7, 14 of 21 weken door totdat je zorgverzekering de ‘behandelingen’ door de fysio niet meer vergoedt en jij weer terug bij af bent.

Bij VET B doen wij dat tegenwoordig anders. Natuurlijk, ook wij gaan met onze veelvuldig opspelende lichamelijke kwaaltjes eerst naar de huisarts. Die weet niet wat ons scheelt en verwijst ons naar de een of andere specialist. Die weet het na echo’s, hartfilmpjes en röntgenopnamen ook niet en verwijst je naar de fysio. Daar ga je dan 2 keer naar toe en dan denk je: lazer op. Ik wil iets anders. En zo kom je in het alternatieve circuit terecht. En daar vinden we wél de antwoorden waar we op onze leeftijd zo vreselijk naar op zoek zijn. Een rondje langs de heelmeesters waar wij bij VET B tegenwoordig gebruik van maken? Een osteophaat, een psychotherapeut, een handoplegger, een Shiatsu masseuse, een Kaiut yogaleraar, een acupuncturist en zelfs een duivelsuitdrijver. Of het nu beter met ons gaat? Echt wel. Dat had je zelf kunnen ervaren als je ons vandaag tegen Oosterbeek HB had zien staan ballen. Want Jezus, Allah, Boeddha, Jehova etc. … wat waren wij goed. 

Niet dat we ons lichamelijk nou zo lekker voelden. Echt niet. Want wat een fysiotherapeut niet meer voor elkaar krijgt bij een vijftig plusser, dat lukt een naaldenprikker, hocuspocus medicijnman of oosterse happy ending prinses uiteindelijk ook niet meer. Maar als het in je hoofd maar allemaal een beetje lekker zit. Dan kun je opeens bergen verzetten. Dan zie je een sprintje trekken, een buikschuiver maken of even weglopen van je man niet meer als een obstakel, maar als iets vanzelfsprekends. Op het spirituele pad dat wij nu bewandelen zijn er namelijk helemaal geen obstakels. Al denken sommige mensen dat het pad je via Air India naar Cambodja voert. Maar daarover volgende week weer meer. 

Eerst even terug naar vanmorgen. We gingen op de koffie bij de kennel van Roy. Dat Roy van die enorm grote honden heeft rondlopen, heeft in zijn geval helemaal niks met compensatie te maken. Die beesten zijn dan misschien huge, Roy is nog veel imposanter. Het werd in ieder geval weer een gezellig samenzijn dat we voortzetten in het clubhuis van Oosterbeek. Kopje koffie, goede gesprekken, diepere inzichten… alles passeerde weer de revue. En die positieve vibes voelden we ook tijdens de wedestrijd tegen Oosterbeek HB. Die dachten ons wel even op te rollen. Niet dus. Want misschien dat zij fysiek wat beter in hun vel zitten, bij VET B stroomt er een hogere macht door de aderen. En zo hadden wij het beste van het spel, kwamen twee keer op voorsprong, maar moesten toch genoegen nemen met een 2-2 eindstand. Maar we waren wel moreel winnaar en dat werd uitbundig gevierd met bitjes (44), OBeetjes (45), banaatjes (47), bier, stokbroodjes en bitterballetjes.

Op weg naar huis verzonken we nog even in heerlijk diepzinnig gepeins. Tevreden met de golf van geluk en gemeenschapszin die door de harten van alle VET B’ers vloeiden deze ochtend. Natuurlijk, we voelden onze lijven, de krakende botten en ingescheurde spieren, maar het leven zit nu eenmaal vol van dat soort tegenslagen. Obstakels zijn het… net zoals de trap thuis, op weg naar de douche, of dat stukje fietsen naar de AH. Maar uiteindelijk is het is maar hoe je ernaar kijkt. Op het spirituele pad van VET B zijn er eigenlijk helemaal geen obstakels. Obstakels zíjn het pad. 

Tot volgende week. 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Flevoland HA
AHC Velp HD
MHC De Mezen HB
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HC
HCOB - Hockeyclub Overbetuwe HA
Arnhemse Mixed Hockey Club Upward HD
MHC EDE HA
WMHC HB