Aantal leden : 1030
2019 - HCM Arnhem
27 Okt Di

HCM ROOKVRIJ

Sinds donderdag 26 oktober 2017 richt HCM Arnhem zich nog meer  op gezondheid. We willen kinderen het goede voorbeeld geven wanneer zij bij ons sporten. Dit houdt in dat ons sportterrein nu rookvrij is. 

Waarom rookvrij?

Sporten is gezond en roken niet. Roken en sport passen niet bij elkaar. HCM wil kinderen een rookvrije sportomgeving bieden. Zo worden zij minder verleid te gaan roken en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen in hun omgeving roken, vooral als het om rolmodellen gaat. Denk bijvoorbeeld aan sporters tegen wie zij opkijken of trainers. 

Zien roken, doet roken. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein wordt dit voorkomen. Kijk opwww.hartstichting.nl/rookvrij-sporten.

Wat verandert er?

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We willen rokers alleen vragen om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We begrijpen dat dit even wennen is. Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als ook jij ons initiatief gaat omarmen en meedoet om uiteindelijk te komen tot een rookvrij sportpark.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere dag raken 100 kinderen in ons land verslaafd aan roken. We willen ervoor zorgen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is zo’n belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie (www.rookvrijegeneratie.nl). 

We hopen dat ook jij als HCM-er je sterk wilt maken voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en te helpen herinneren aan de nieuwe afspraken. Mocht er onduidelijkheid zijn dan kunt u ons altijd bereiken voor vragen en opmerkingen.

Nieuws afbeelding

Gerelateerde nieuwsberichten

HEEL HCM BAKT VOOR HET NIEUWE CLUBHUIS

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.

Agenda van de week

Nog geen agenda punten.